Nyheder

Danske musikere hylder deres hjemstavn

Hjemstavnsdigtning lyder umiddelbart som noget af det mindre sindsoprivende fra dansktimerne i gymnasiet – sådan cirka på linje med folkeviser – men det behøver ikke være så trist. I hvert fald ikke, hvis man skal tro et dansk pladeprojekt, der bliver til virkelighed d. 12. november.

Den dag udkommer albummet Hjemstavn nemlig. Her leverer 13 danske solokunstnere og bands deres respektive bud på en sang, der tager afsæt i det sted, de kommer fra. Som tracklisten afslører er det lidt af en stjerneparade, Hjemstavn byder på – og hvem havde troet, at Hørsholm Midtpunkt kunne inspirere nogen til at lave musik?

1. Jens Unmack: Sønder Boulevard
2. Sterling: Liv på Mors?
3. Olesen-Olesen: Den slags fik man tæsk for dengang i min by
4. Thomas Thomsen: KBH
5. Larsen & Furious Jane: Havet og Henne
6. Mikael K: B 52
7. Dub Tractor: Hørsholm Midtpunkt
8. Breumm: Vejle af
9. Entakt: Lysene i Roskilde Havn
10. Lise Westzynthius: Sensation
11. Juncker: Pænt farvel
12. Per Vers: City of Dreams (Hjemstavn-remix)
13. Mike Sheridan (feat. Frida Brygmann): Stilhed

Som det ses, rummer opsamlingen et solonummer fra Pluto-forsangeren Thomas Thomsen. Og det der med at høre ham alene, kan man lige så godt vænne sig til. For nylig kunne Plutos pladeselskab Good Guy’s nemlig berette, at Pluto ligger i dvale, og at Thomsen støt og roligt arbejder på et soloalbum.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger