Nyheder

Gang Gang Dance-koncert i Empire Bio

Tidligere på året udgav newyorkerkvartetten Gang Gang Dance koncert-kunstfilmen Retina Riddim, som dokumenterede, hvor grænseudfordrende deres alt andet end ensporede artrock er.

Inspirationerne kommer fra såvel vestlige avantgardekunstnere som fra eksotisk verdensmusik, og slutproduktet er lige dele tankevækkende og henførende. Livekoncerter med Gang Gang Dance ligger klart mest i den sidste kategori – og det får københavnerne en ny chance for at opleve om tre uger.

Amerikanerne spillede i Turbinehallerne i august sidste år, og de må have været godt tilfredse med arrangørgruppen Eschos indsats. Torsdag d. 15. november henter Escho dem nemlig tilbage til København, hvor Gang Gang Dance i Empire Bio opfører en helt eksklusiv liveopførelse af Retina Riddim.

Koncerten er en del af filmfestivalen CPH:DOX, men datoen taget i betragtning kan showet lige så godt ses som en fejring af, at folketingsvalget endelig er overstået. Det vil i hvert fald glæde os at se såvel valgets vindere som tabere give los efter tre ugers koncentreret valgkamp.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar