Nyheder

Koncert-højdepunkter i november

Hver gang vi træder ind i en ny måned, vil Undertoner nu som noget nyt fremhæve nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter.

I november er der mange spændende koncerter, der er værd at bruge tid på. Undertoners koncertkalender består altid kun af anbefalinger, men her har vi alligevel valgt nogle koncerter ud, der fortjener lidt ekstra omtale.

The Fiery Furnaces. Foto: Kenneth Cappello

I denne måned har Århus allerede åbnet ballet med festivalen RECession, der finder sted på byens forskellige spillesteder frem til i morgen. Det absolutte hovednavn er Spiritualized, der sammen med Cercueil og Baby Dee spiller på Voxhall i aften. Også mange andre spændende navne er at finde på festivalens program.

Københavnerne får også fornøjelsen af at opleve Baby Dee i morgen, den 3. Baby Dee bliver kaldt “a transgender street legend” og er herhjemme bedst kendt for samarbejdet med Antony & the Johnsons. Med John Contreras på cello, vil Baby Dees smukke sange fylde kirkerummet i Hellig Kors Kirke. Islandske Johann Johannsson varmer op.

Onsdag d. 7. åbner KB Hallen dørene for en koncert, der for alvor er ventet med spænding af mange. På Roskilde Festivalens mest regnfulde dag henrykkede Arcade Fire masserne, der pressede sig sammen ved Arena. Koncerten fik stor ros af Undertoners anmelder, og forhåbentlig kan canadierne gøre kunststykket efter i Valby.

Søndag d. 11. er bolden tilbage på Århus’ banehalvdel. Her præsenterer Ljud.dk det de kalder “verdens nok mest mystiske folk/blues-legende”, nemlig Jandek. Efter 30 år og 50 albums, er hans identitet stadig et mysterium, og koncerter er en sjældenhed. Derfor er der lagt op til en helt unik oplevelse i Voxhall.

Lidt dansk skal der også på programmet: altid velspillende Mikael Simpson & Sølvstorm tager på en mini-turné, der bringer dem til Studenterhuset i Aalborg onsdag d. 14., og dagen efter til Voxhall i Århus for så fredag at slutte af i Store Vega i København. Samme sted er det også værd at nævne søskendeparret i The Fiery Furnaces, der søndag d. 25. lægger vejen forbi Lille Vega med deres legesyge “weirdo pop”.

En af månedes koncert-højdepunkter finder sted på novembers sidste dag. The National har fået flotte anmeldelser bl.a. hos Undertoner, der gav deres album Boxer topkarakter, og nu giver bandet koncert i Amager Bio. Der blev hurtigt udsolgt, og derfor er der blevet arrangeret en ekstrakoncert i Vega d. 3. december.

Skriv et svar