Nyheder

Koncert-højdepunkter i december

Hver gang vi træder ind i en ny måned, vil Undertoner sætte fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter.

Som koncertmåned er december som regel ikke optimal. Ved juleferiens begyndelse synes bands og spillesteder at gå i julehi. Men inden vi når til and og rødkål og hurtig scanning af antallet af cd-formede pakker under juletræet, byder særligt første halvdel af måneden på en hel del nævneværdige koncerter.

Rufus Wainwright. Foto: Samantha Isom

December indledes af en større koncertbegivenhed: Rufus Wainwright. Det er kun fem måneder siden han spillede i Operaen i København, men Hr. Wainwright har åbenbart fået smag for vores land, og vælger denne gang at besøge den jyske hovedstad, hvor han spiller i Musikhuset. Det sker nu på onsdag d. 5.

Samme aften indleder The Raveonettes en mindre tour på i hjemlandet inden bandet holder jul og vender tilbage til New York i januar. De begynder i Lille Vega i København og bevæger sig de følgende dage til Voxhall i Århus, Studenterhuset i Odense og slutter på Stars i Vordingborg d. 8. december.

En af månedens mindre, men lovende koncerter finder sted på Stengade 30 i København fredag d. 7. Her spiller svenske Pelle Carlberg op til dans med humorisisk og fornøjelig indiepop fra hans seneste album In a Nutshell.

Vi bliver i det svenske lørdag d. 8. og søndag d. 9. Begge aftener spiller Sveriges stolthed Kent i KB Hallen på Frederiksberg. At koncerterne er udsolgt viser endnu engang, at bandet har en massiv fanbase i Danmark. Men fortvivl ikke hvis du vil opleve Kent, men ikke har fået billet. Bandet giver koncert i København og Århus igen til februar, og til den tid er det med Familjen som opvarmning.

Søndag d. 9. er der også andet godt at bruge aftenen på: Canadiske Caribou leder tankerne væk fra juleindkøb og kalenderlys når de fylder Loppen i København med psykedelisk sommerpop. Undertoners redaktør har allerede erklæret, at deres nyeste album, Andorra, er en af år 2007’s bedste plader. Jazz-inspirerede Slaraffenland opvarmer.

For at afrunde december-højdepunkterne med en fest, skal det nævnes, at The Floor Is Made of Lava tager på turné. Bandet får Undertoners anmelder til at danse, være glad og give fanden i alle bekymringer. Og hvem kunne ikke bruge det? Gå amok efter julefrokosten d. 14. på Loppen i København, d. 15. på Rampelys i Silkeborg, d. 21. på Train i Århus eller d. 22. i De Studerendes Hus i Esbjerg.

Se alle decembers anbefalelsesværdige koncerter på koncertkalenderen.

Om skribenten

Camilla Grausen

Skribent (koncertredaktør 2007-2018)
camilla@undertoner.dk
 
Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner som skribent siden 2003, og fra 2007-2018 var jeg koncertredaktør og stod for alt vedrørende koncertanmeldelser. Jeg er cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling, og jeg arbejder til daglig i komponist- og sangskriverforeningen DJBFA.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

Skriv et svar