Nyheder

Snöleoparden albumdebuterer til marts

Århusianske Jonas Stampe alias Snöleoparden har gennem de seneste år leveret nogle af de mere særprægede livekoncerter på dansk grund – bl.a. i Turbinehallerne for halvandet år siden. Koncerter, der har bestået af en højst egenartet blanding af orientalsk musik, rendyrket støj, arabisk-klingende eksperimenter, ekvilibristisk xylofonspil og den obligatoriske Sebastian-hyldest, en fortolkning af “Hodja fra Pjort”.

Sidstnævnte er en af ingredienserne på Snöleopardens selvbetitlede debutalbum, hvor en flok meget entusiastiske børn skråler med på 80’er-børnehittet. Albummet udkommer 3. marts på Rump Recordings og dermed bliver selskabets første udgivelse, der ikke kan placeres i electronica-kategorien. I stedet stritter det i lige så mange retninger som koncerterne.

Der ligger smagsprøver på Myspace, og tracklisten ser således ud:

1. Nr. 1
2. Hodja fra Pjort
3. Xylofon
4. Water Puppet Theatre
5. Snabel E
6. Den Evige
7. Lillecykel
8. Dreng
9. Trance
10. UFO
11. Grieg

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar