Nyheder

Adem fortolker Harvey, Aphex, Björk m.fl.

I adskillige år var Adem Ilhan kun kendt som en tredjedel af postrockbandet Fridge, og ‘kendt’ er nok for stærkt et ord at bruge. Men i 2004 sprang han pludselig ud som solokunstner med det overraskende stærke album Homesongs, der indbragte ham masser af anmelderros.

Love and Other Planets fra forrige år var ikke helt så langt oppe at ringe, men det skal nu ikke sende vores smil i skammekrogen. Vi vender mundvigene opad, fordi Angryape.com kan rapportere, at Adem d. 12. maj vender tilbage med albummet Takes.

Pladen består af 12 coverversioner af sange fra perioden 1991-2001, og der er interessante sager imellem. Hvordan lyder håndspillet Aphex Twin f.eks.?

D. 12. maj er vi klogere på dét – og på alle andre tanker, tracklisten sætter i gang:

1. Bedside Table (Bedhead)
2. Oh My Lover (PJ Harvey)
3. Slide (Lisa Germano)
4. Loro (Pinback)
5. Hotellounge (dEUS)
6. To Cure a Weakling Child + Boy/Girl Song (Aphex Twin)
7. Tears Are in Your Eyes (Yo La Tengo)
8. Starla (Smashing Pumpkins)
9. Gamera (Tortoise)
10. Unravel (Björk)
11. Invisible Man (The Breeders)
12. Laser Beam (Low)

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger