Nyheder

Slut med Godspeed You! Black Emperor

Det er tæt på at være fem år siden, det efterhånden legendariske Montreal-band Godspeed You! Black Emperor sidst gjorde opmærksom på sig selv. Det skyldtes, at de under en USA-turné blev arresteret pga. terror-mistanke.

Der er næppe den store tvivl om, at det canadiske kollektiv ikke nærer varme følelser for deres naboland mod syd, men politiet var ikke i stand til at finde nogen beviser for postrockernes påståede terror-intentioner. Siden da har det været svært at finde nogen beviser for, at Godspeed You! Black Emperor skulle have intentioner om at indspille og udgive ny musik.

I et interview med engelske Drowned in Sound går et af medlemmerne, Efrim Menuck, længere i retning af at dødsdømme GY!BE, end bandet hidtil er gået.
Han påpeger, at han for tiden ikke har lyst til at lave mere med Godspeed og understreger derefter, at bands efter hans mening ikke holder til at være sat på pause ret lang tid.

Menuck siger det altså ikke direkte, men i vores ører lyder det som en endelig dom: goodbye Godspeed.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger