Nyheder

Syv danske bands til giga-festival i USA

Lige knap 1.600 koncerter i løbet af fem dage? Det lyder som en drøm for alle musikinteresserede – altså lige indtil det bliver til et mareridt, fordi man skal til at vælge langt hovedparten af koncerterne fra.

Under alle omstændigheder er det, hvad Texas-festivalen South by Southwest serverer for branchefolk, musikjournalister og andet godtfolk i dagene fra d. 12. til d. 16. marts. Sidste år sendte Danmark repræsentanter som Mew, Powersolo og Under Byen, og igen i år har arrangørerne udvist pæn interesse for vores lille andedam.

Både Slaraffenland og The Kissaway Trail spillede på festivalen sidste år, og de har fået genvalg. Snake and Jet’s Amazing Bullet Band, der albumdebuterede sidste år, har også fået adgang til det fine (om end ret så omfangsrige selskab, og de kan følges med genopstandne The Raveonettes, The Fashion, The Blue Van og Afenginn.

Hele herligheden (nej, okay, ikke det hele, men i hvert fald udvalgte dele) kan du i øvrigt læse mere om efter festivalen, idet vi har en skribent til stede. Vi håber, han ikke bliver kvalt i al den musik.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar