Nyheder

Xiu Xiu og 18th Dye til Pop Revo-festival

I august, da koncertarrangørgruppen Pop Revo afholdt 2007-udgaven af sin årlige festival, klappede vi i vores små hænder her på siden. Malurten i bægeret var, at vi syntes, at tre dage var lige i overkanten, og at antallet af bands sagtens kunne skæres ned.

Pop Revo-folkene har lyttet og kan nu fortælle os, at 2008-festivalen kun kommer til at vare to dage, nemlig 2. og 3. maj. Ligesom sidste år løber arrangementet af stablen i Århus, nærmere bestemt i sTUDENTERHUS åRHUS. (Nej, Caps Lock-fejlen ligger ikke hos os.)

Og ja, nu skal vi nok komme til det interessante: De to første bands, Pop Revo kan offentliggøre, er et par godbidder. Dels fejrer dansk-tyske 18th Dye den snarlige udgivelse af deres comebackalbum, Amorine Queen, ved at gøre Århus-festivalen til et af fikspunkterne på deres forårsminiturné i Danmark. Dels har Pop Revo fået fingrene i amerikanske Xiu Xiu.

Den lettere excentriske Jamie Stewart og hans bandfæller har base i Californien, men der er ikke meget strandsjov over deres lyd. Tværtimod drives musikken af en nogle gange afdæmpet og andre gange ekshibitionisk desperation.
Xiu Xiu har netop udgivet albummet Women as Lovers, hvorfra nummeret “F.T.W.” ligger til download hos bandets selskab Kill Rock Stars.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar