Nyheder

Antenne fortæller om album #3

Det er ved at være seks år siden, at danske Antenne udgav sit seneste album, #2. Med undtagelse af en enkelt splitsingle på selskabet BSBTA og et Efterklang-remix er det ikke meget, vi har hørt til Kim G. Hansen og sangerinden Marie-Louise Muncks duo-projekt siden da.

D. 27. maj er de imidlertid klar med deres tredje album sammen. Det går under navnet #3. En titel, der ikke afslører meget. Vi har derfor forsøgt at få Kim G. Hansen til at fortælle lidt om, hvad der kendetegner albummet sammenlignet med forgængerne.

Det kan han imidlertid først svare på om fem-syv år, svarer han i en mail til Undertoner og peger på, at han som altid efter arbejdet med en plade har “et mildt sagt blandet forhold til resultatet.

10% tvivl
10% eufori
140% afsky
260% brækfornemmelse ved tanken om at skulle høre det mere.”

Blandt inspirationskilderne til pladen peger Kim G. Hansen på den ekspressionistiske østrigske digter Georg Trakl (1887-1914) og de surreelle, amorfe dukker, som kunstneren Hans Bellmer skabte i 1930’erne som en protest mod nazistpartiets fremmarch i mellemkrigstidens Tyskland.

Hvordan dét lyder som musik? Tja, på Antennes Myspace-side ligger i hvert fald åbningsnummeret fra #3, “Long to Kiss”, samt nummeret “Redmoon”, der blev sorteret fra i processen frem mod færdiggørelsen af albummet. Hele tracklisten ser således ud:

Long to Kiss
Gloves On
Nights Into Days
Ttreaa7
Blue Light
Ernst
End
All of Us

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar