Nyheder

Nyt Mudhoney-album forude

Det er næsten 20 år siden, Mudhoney udgav deres selvbetitlede debutalbum. I starten af 90’erne pumpede de nye plader ud i et imponerende tempo og var blandt anmelderyndlingene i flokken af grungebands.

Siden midt i det årti har Mudhoney haft lige knap så travlt med at udgive nye plader, men med tre-fire års mellemrum er der igen og igen dukket nyt op fra Seattle-bandet. Opmærksomheden omkring dem har ikke været enorm, men som bandet demonstrerede ved deres seneste show i Danmark for knap to år siden, er der stadig liv i dem. “Hvis man skulle have glemt det, er Mark Arm en suveræn sanger og Steve Turner en fantastisk guitarist. Deres slidte stil har aldrig taget sig bedre ud,” jublede Undertoners anmelder og priste kvartettens drejning mod en mere psykedelisk og stoner-agtig lyd.

Om de fortsat vender i den retning, kan vi finde ud d. 20. maj, hvor bandet udgiver The Lucky Ones, der er det niende fuldlængdealbum. Der er indtil videre ingen smagsprøver at finde, men pladen udmærker sig i hvert fald ved at være indspillet rekordhurtigt. Lige knap fire dage tog det at optage alt det materiale, der er kommet med på pladen. Tracklisten ser ud som følger:

1. I’m Now
2. Inside Out Over You
3. The Lucky Ones
4. Next Time
5. And the Shimmering Light
6. The Open Mind
7. What’s This Thing?
8. Running Out
9. Tales of Terror
10. We Are Rising
11. New Meaning

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar