Nyheder

Autechre udgiver 13 bonusnumre

Selv om electronicaduoen Autechres plader har det med at blive bedre, når de har fået nogle måneder (evt. år) på bagen, holder vi indtil videre fast i, at deres nyeste opus, Quaristice, var for langt – og det samme gjaldt afstandene mellem snapsene.

Ikke desto mindre tager vi hatten af for, at Autechre har besluttet sig for at udgive 13 nye versioner af numre fra albummet – i alt ikke mindre end 140 minutters musik samlet på en digital udgivelse ved navn Quaristice.Quadrange.ep.ae.

140 minutter lyder af voldsomt meget, men medmindre Warp Records’ webshop Bleep.com, der starter salget mandag d. 19. maj, har lavet en slå- eller regnefejl, kunne noget tyde på, at de 13 bonusversioner stikker i en noget anden retning end Quaristice. Her lå gennemsnitslængden af numrene i al fald under de fire minutter, mens samme tal på … Quadrange.ep.ae øjensynligt ligger over 10.

Et stk. yderst lyrisk trackliste:

The Plc ccc
Perlence range 7
Perlence Suns
90101-51-6
9013-2
Tkakanren
90101-51-19
Perlence subrange 3
chenc9-1dub
9010171-121
Perlence losid 2
notwotwo
Perlence subrange 6-36

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar