Nyheder

Martina Topley-Bird bygger blå gud

Engang gav Martina Topley-Bird og hendes forrygende stemme Tricky lyst til at dø. Siden skiltes de to, og mens Tricky langsomt, men stensikkert gled til bunds i musikverdenens opmærksomhed, gik mange og ventede i spænding på Topley-Birds solodebut.

Da den under navnet Quixotic udkom i 2003, havde hovedparten af anmelderne imidlertid svært ved at få armene helt så højt op, som de havde håbet. Og så glemte de fleste vist alt om ex-triphop-yndlingen.

Men om to uger er Topley-Bird tilbage – med en særdeles prominent producer. Gnarls Barkley- og Gorillaz-troldmanden Danger Mouse har nemlig skruet på knapper og vejledt hende under tilblivelsen af The Blue God, som albummet er blevet døbt.

Der er meget mere lys og liv over førstesinglen “Carnies”, som kan høres her, end der er på Tricky-pladerne fra midt-90’erne, men alligevel fornemmer man en vis bittersødme.

Den blå gud består af disse ingredienser:
1. Phoenix
2. Carnies
3. Something to Say
4. Shangri La
5. Baby Blue
6. Valentine
7. April Grove
8. Snowman
9. Poison
10. Razor Tongue
11. Da Da Da Da
12. Yesterday

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar