Nyheder

Oneida i gang med albumtrilogi

Vi har ikke hørt det store til Oneida siden 2006-albummet Happy New Year. Godt nok udgav Bobby Matadors sideprojekt Nurse and Soldier Marginalia sidste år, men ellers har der været stille om kvartetten.

Det er imidlertid ganske indlysende, viser det sig. Lad os tage historien helt fra starten: I 2005 kunne vi rapportere, at Oneida var i færd med at lave et intet mindre end tredobbelt album ved navn Thank Your Parents. Et års tid senere meldte newyorkerne så ud, at de – for fornuftens skyld – havde valgt at droppe idéen.

Men tanken om det særdeles omfattende værk røg åbenbart ikke i skraldespanden, for ifølge donewaiting.com er Thank Your Parents tilbage på tegnebrættet. Dog er der ikke længere tale om et tredobbelt album, men snarere om en trilogi.

Til august udsender Jagjaguwar nemlig Pre-Teen Weaponry, en 40 minutter lang udgivelse bestående af ét enkelt nummer. Albummet bliver første del i Thank Your Parents-trilogien, og planerne for næste del, der bærer titlen Rated O, er allerede lagt med en udgivelsesdato engang i februar 2009.

Sidste del af tripeludgivelsen er Oneida stadig i gang med at indspille, og de regner med at have den klar om et års tid. Det burde være tid nok til at opgive planen endnu en gang…

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar