Nyheder

Xiu Xiu tilbage til Danmark i oktober

Mens Undertoner-redaktionen har vadet rundt i tunge skyer af festivalstøv og -støj, er der dukket spændende nyheder op på koncertfronten. En af dem er, at det californiske (men meget lidt stranddrengede) band Xiu Xiu vender tilbage til Danmark til efteråret.

I maj spillede Jamie Stewart og hans tre bandkolleger en ret så glimrende koncert under Pop Revo-festivalen i Århus. Koncerten led dog lidt under, at en ganske betragtelig del af de fremmødte tydeligvis ikke var kommet for at høre Xiu Xiu – og altså heller ikke for at være stille, mens bandet spillede.

19. oktober bliver der mulighed for en mere fortættet oplevelse med bandet. Her spiller de nemlig på Loppen i København.

Der er nok en pæn sandsynlighed for, at de spiller “I Do What I Want When I Want”, førstesinglen fra 2008-albummet Women as Lovers. Det er nok (desværre) knap så sandsynligt, at de hooker op med Jay-Z. Heldigvis er der nogle, der har givet dem en hjælpende hånd.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar