Nyheder

Gang Gang Dance namedropper irsk helgeninde

Skt. Dymphna var en pige fra 600-tallets Irland, der blev helgenkåret efter en svært uheldig episode med sin far. Hendes mor døde, og da faren ikke kunne finde sig en ny kone, kastede han sin kærlighed på Dymphna, der havde arvet sin mors udseende. Datteren var ikke helt med på idéen og flygtede til Belgien (af alle steder), hvor faren opsporede hende og insisterede på sit forehavende. Han fik endnu et nej – og huggede i vrede hovedet af Dymphna.

Her cirka 1400 år senere indgår hun i titlen på det stærkt eklektiske newyorkerband Gang Gang Dances fjerde fuldlængdealbum. Saint Dymphna udkommer 20. oktober og er kvartettens første plade på det tidligere så ærefrygtindgydende label Warp.

Optakten til albumudgivelsen har været næsten lige så dramatisk for Gang Gang Dance som historien, der har lagt grund til albumtitlen. For en måned siden blev et af medlemmerne nemlig skudt, men han har det ifølge bandets MySpace-blog fint.

På selv samme Myspace-side kan man i øvrigt høre et remix af førstesinglen “House Jam” udført af Spank Rock-produceren XXXchange.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar