Nyheder

Madlib udgiver hyldest til J Dilla

Madlib udgiver hyldest-album til J Dilla

Har du nogensinde hørt om J Dilla? Hvis du kan svare nej til det her spørgsmål, interesserer du dig højst sandsynligt ikke for hiphop, for siden produceren og rapperen J Dilla aka Jay Dee i 2006 døde i for tidlig en alder, er det svært at komme gennem en hiphop-koncert uden at høre et shout out til J Dilla.

Det er bestemt også fortjent, for han bragte nogle friske ideer ind på scenen og hele den opblomstrende Detroit-scene bygger på det fundament, han lagde med sin gruppe Slum Village.

Derfor virker det indlysende, at hans gode ven, og samarbejdspartner på det fantastiske Jaylib-album, nu laver et hyldest-album kun dedikeret til J Dilla. Det sker i Madlibs Beat Conducta-serie, som sidste gang tog udgangspunkt i en indisk pladesamling. Nu har han så slugt lyden fra J Dillas Donuts-album og har sammen med J. Rocc skabt en velfortjent hyldest til den afdøde rytmemager.

Selv om albummet først udkommer 28. oktober i fysisk form, kan man allerede nu via Stones Throws’ Online Store købe det i en lækker 320 kbps-lydkvalitet.

Det er dog næppe hyldesten, der afslutter alle hyldester.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar