Nyheder

Nyt Psapp-album til oktober

Her hos Undertoner har vi aldrig lagt skjul på, at den finurlige engelske sommerindieelectropopduo Psapp har ikke bare én, men to særlige pladser i vores hjerter. Og nu kan vi måske blive nødt til at udvide hjertekamrene endnu en gang.

I al fald udsender Galia Durant og Carim Clasmann 27. oktober deres tredje album sammen. Det hedder The Camel’s Back; hvorvidt titlen refererer til det sted, hvor en kamels mørbrad sidder, eller til, at bemeldte dyr er kommet tilbage, vides ikke. Hvis det er det sidste, ved vi i hvert fald slet ikke, hvor kræet har været henne.

Duoens pladeselskab, Domino, varsler, at The Camel’s Back rummer klare indikationer, at Psapp er blevet modnet. En af årsagerne er, at det ikke har været en dans på roser at blive i stand til at leve af sin musik. Forvirringen over, hvordan glade stunder fortsat kan blive til nedture, når man rejser verden rundt og får sine drømme opfyldt, og de deraf følgende humørsvingninger har med andre ord leveret noget af inspirationen til albummet.

Det ændrer dog ikke på, at Durant og Clasmann stadig skriver popsange – “fulde af monstre, myrer og knuste hjerter,” som det hedder i pressemeddelelsen. Hverken smagsprøver eller en trackliste er til rådighed. Til gengæld kan pressematerialet fortælle, at “Psapp har poseret topløse i Paris”. Så hvis nogen vil lave sommerindieelectropopduo-sladder, er her noget at gå i krig med.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar