Nyheder

Rumpistol klar med album nr. tre

Det er så småt ved at være tre år siden, at vi roste Rumpistols andet album, Mere rum, og pointerede, at han var “værd at holde et vågent øje med fremover”. Nu kan øjet godt vågne helt.

20. oktober udsender Jens Berents Christiansen nemlig sit næste fuldlængdealbum, Dynamo. Et album, der i højere grad end forgængerne byder på en sammensmeltning af elektroniske virkemidler og mere traditionelle instrumenter, men ikke efterlader nogen tvivl om, at Rumpistol har rødder i electronicaen. Basgangene tyder i al fald på, at han har hørt en dubstepplade eller to.

Dynamo udkommer på Christiansens eget selskab, Rump Recordings, der indtil videre har leveret en glimrende præstation i 2008. Først var der Snöleoparden-debuten, og for et par måneder siden kom så Svartbag-albummet. De Rumpistol-numre, der skal forsøge at holde samme høje niveau, hedder:

1. Transit
2. Mobile
3. Refleksion
4. Beito
5. Rehux
6. Analog
7. Kocmoc
8. Dynamo

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar