Nyheder

To nye Phil Elverum-plader på vej

Først var det Kevin Barnes fra snart album-aktuelle Of Montreal, der hentede inspiration fra vores naboer mod nord til at skrive om østnorske byer som Kongsvinger og om nedbrændte stavkirker i teksterne til Hissing Fauna, Are You the Destroyer? Nu scorer Henrik Ibsens efterkommere endnu flere indie-point.

1. november udgiver Phil Elverum alias Mount Eerie nemlig bog-og-cd-kombi-pakken Dawn, der bygger på de oplevelser, han havde under et længere ophold i Norge i vinteren 2002/2003. Bogen rummer diverse tegninger og dagbogsskriblerier fra perioden, mens cd’en byder på hele 19 sange. En del af dem er allerede tilgængelige i andre versioner (herunder den helt fantastiske “Wooly Mammoth’s Absence“), men ikke desto mindre er det da lidt af en trackliste:

1. It Wasn’t the Hunting
2. Cold Mountain
3. Moon Sequel
4. I Have Been Told That My Skin Is Exceptionally Smooth
5. I Say “œNo”
6. Moon, I Already Know
7. With My Hands Out
8. A Show of Hands
9. Woolly Mammoth’s Mighty Absence
10. My Burning
11. Great Ghosts
12. Climb Over
13. We Squirm
14. Voice in Headphones
15. Who?
16. Dead of Night
17. See Me
18. Log in the Waves
19. Goodbye Hope

Og som om det ikke var nok, udgiver Elverum endda en plade inden Dawn. Sammen med Fred Squire og den til stadighed skammeligt underkendte sangerinde Julie Doiron har han indspillet albummet Lost Wisdom, hvorfra sangen “Flaming Home”, som Stereogum.com har gjort tilgængelig, stammer. Albummet udkommer 7. oktober.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger