Nyheder

Rust skal være pladeselskab

buttenschonRust lancerer pladeselskab

Spillestedet Rust lancerer et nyt pladeselskab, der vil fokusere på at udgive ep’er. “Vi genopliver EP’en med punkens udgangspunkt. Korte og kontante udgivelser, der ikke stiller samme krav til kunstnerisk helstøbthed som et album,” fortæller Rusts musikchef og nu pladeselskabschef Morten Varano. Ideen er at udgive b-sider, live-optagelser eller sideprojekter fra kendte eller mindre kendte kunstnere. Det kan både være en ep med en enkelt kunstner eller sange fra flere forskellige kunstnere. Det er dog ikke en helt genopliven af ep’en, for planen er kun at udgive dem digitalt, så man får ikke den eksklusivitet, der er ved en vinyl.

Det første album hedder Der Er Noget Galt I Himlen og bliver fire sange af Lad De Små Børn Lege, som består af Mathias Lyhne og Thomas Buttenschön.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar