Nyheder

Sonic Youth skifter til Matador

Sonic Youth skifter til Matador

Efter i næsten 20 år at have været på et major label skifter det aldrende støjrockband Sonic Youth pladeselskab til Matador, der nok er et indie-selskab, men dog et af de større af slagsen.

Bandets kontrakt med Universal var løbet ud, og det sidste album, de udgav for dem, var Rather Ripped. Nu bliver det så spændende, om det betyder, at bandet arbejder sig væk fra deres melodiske side igen. De har lige udgivet deres 8. album som SYR, deres eksperimenterende ventil, der er live-optagelsen fra Roskilde i 2005 med Mats Gustafsson og Merzbow.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar