Nyheder

The Jesus Lizard bliver gendannet

David Yows yndlingslænestol.

The Jesus Lizard, der i sin tid var verdens bedste live-band, bliver gendannet

David Yows yndlingslænestol.

David Yows yndlingslænestol.

Godt nyt for alle os fans af energisk 90’er-noiserock. The Jesus Lizard er blevet gendannet og har planlagt koncerter. Bandet opstod ud af ruinerne af noiserock-pionererne Scratch Acid. Op gennem 90’erne vandt de mange fans pga. deres energiske live-optrædender, der især var kendetegnet ved forsanger David Yows excentriske sceneopførsel, der lige så ofte foregik ude blandt publikum. De gav eksempelvis en forrygende koncert på Roskilde Festival i 1996, hvor de, dagen efter Sex Pistols havde blameret sig på Orange Scene, viste hvordan punkrock rigtig skal spilles. Efter et ret mislykket skifte til et stort pladeselskab valgte bandet i 1999 at bryde op, og det har kun været Duane Denison, der efterfølgende for alvor har gjort sig bemærket, nemlig i Tomahawk sammen med Mike Patton og John Stanier.

Men nu bliver bandet gendannet i sin oprindelige besætning, og selv om der indtil videre kun er planlagt en livedato til ATP-festivalen den 8-10. maj, så skulle der være flere på vej. Desuden bliver bandets fire første plader remastereret og genudgivet på cd og vinyl med Steve Albini på sidelinjen. Han optog også pladerne i sin tid.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar