Nyheder

The Mars Volta-medlem udgiver soloplade

Omar Rodriguez-Lopez udgiver solo-album på Stones Throw
omar-rodriguez-lopez

Guitarist og ekvilibrist Omar Rodriguez-Lopez har udgivet et nyt solo-album på Stones Throw. Det betyder nu ikke, at han er begyndt at spille hiphop, men det er en plade, der fint passer ind i selskabets rummelige profil. Bl.a. har de tidligere genudgivet en psych-fusionsplade fra 70’erne med The Stark Reality.

Derfor er det også meget passende, at albummet består af ideer, der egentlig skulle have været en opfølger til Amputechture med både psykedeliske, progressive og funky sange, hvor man bl.a. kan høre inspirationer fra Pink Floyd og Santana. Det er i hvert fald ordet hos Stones Throw.

I øjeblikket kan pladen kun købes som download, men den bliver også udgivet på cd og lp 27. januar 2009.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar