Nyheder

Det Gamla Landet forærer alt væk gratis

I starten af efteråret 2006 fik jeg en mail fra en mand i Sverige. Manden, der har et lille, men velassorteret pladeselskab, skrev, at Det Gamla Landet-albummet DGL var blevet en smule forsinket, men at det nok ville udkomme i starten af november. Altså november 2006.

Det skete imidlertid ikke. Slet ikke. Men her godt og vel to år efter den forventede udgivelsesdato er der endelig nyt fra hinsidan. Den svenske folkgruppe har nemlig taget konsekvensen af, at DGL fortsat ikke er kommet ud. Resultatet er, at albummet nu ligger til gratis download.

Et godt gammelt motto siger, at “skal der være fest, så lad der være fest”. Det kan man leve op til på denne måde, men man kan også bare gøre, hvad Det Gamla Landet har gjort – nemlig at forære hele bagkataloget væk uden at kræve betaling.

Såvel DGL som resten af bandets musik kan dermed hentes lige her. Fans af ligeledes svenske Tape kan med fordel springe om bord – men det kan de fleste nu. Og hvem kan stå for bands, der har skrevet en sang om en usynlig bager?

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar