Nyheder

Fredagsvideo: Pavement: "Shady Lane" og "Stereo"

Fredagsvideo: Pavement: “Shady Lane” og “Stereo”

Så er der historietime, drenge og piger. Matador har de sidste par år haft gang i et overdådigt genudgivelsesritual af de fem albums indie-ikonerne Pavement udgav tilbage i 90’erne. Lækre digipacks med to cd’er, der udover det originale album også er pakket med ekstra materiale.

Nu har de lige genudgivet Pavements fjerde album Brighten the Corners, der måske ikke er lige så klassisk som de tre foregående, men alligevel skaffede bandet nogle uventede hits med “Shady Lane” og “Stereo”. Dengang i 1997 fik pladeselskabet to lovende instruktører til at lave videoer til sangene. Ham, der instruerede “Stereo”, hedder Jon Kelsey, og har ikke rigtig gjort sig bemærket siden, men “Shady Lane” blev instrueret af Spike Jonze, og han har da fået gang i en lille karriere og har bl.a. instrueret en fjollet film, der hedder “Being John Malkovich”.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar