Nyheder

The Knife laver opera

"Fastelavn er mit navn". Foto: Elin Berge.

The Knife laver opera sammen med Hotel Pro Forma

"Fastelavn er mit navn". Foto: Elin Berge.

"Fastelavn er mit navn". Foto: Elin Berge.

Den svenske gruppe The Knife har altid været lidt af en performance-gruppe. De bærer for det meste masker og i lang tid var det en performance i sig selv, at de ikke optrådte live. Da de så endelig gjorde, viste det sig også at være et større show.

Nu har de taget det naturlige næste skridt og laver i samarbejde med Hotel Pro Forma og den japanske koreograf og danser Hiroaki Umeda en opera. Operaen kommer til at hedde “I morgen om et år”, og The Knife skal skrive musik til tre forskellige sangere med forskellig baggrund: elektronisk pop, klassisk opera og skuespil. Stykket er i øvrigt baseret på Darwins klassiske værk “Arternes oprindelse”.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar