Nyheder

Fredagsvideo: Bomb the Bass: Black River

Fredagsvideo: Bomb the Bass: Black River

Sidste år udgav Bomb the Bass sit første album, Future Chaos, i 13 år uden særlig meget opmærksomhed. Til trods for at Tim Simenon, der står bag projektet, er lidt af en elektronisk nybryder helt tilbage fra 80’erne, hvor han lavede op til flere hits, bl.a. med Neneh Cherrry. Som Bomb the Bass udgav han både den klassiske debut Into the Dragon og den sidste og meget roste plade Clear fra 1995 med bl.a. Sinead O’Connor på vokal.

Her på Undertoner fik vi da heller ikke skrevet mange ord om sidste års plade, men det virker til at være en fejl, når man ser videoen til “Black River” med Mark Lanegan på vokal. Til trods for at den er vant til at spille op mod sprøde guitartoner, så fungerer den utrolig godt i Simenons afdæmpede elektroniske univers. Videoen inkluderer en mand, der klæder sig ud som heks, med det formål ubemærket at slæbe en ligpose ned til søen. Eller er det nu en ligpose?

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger