Nyheder

Schneider forlader Kraftwerk

Kraftwerk i et sjældent energisk live-øjeblik.

Florian Schneider forlader verdens vigtigste elektroniske band

Kraftwerk i et sjældent energisk live-øjeblik.

Kraftwerk i et sjældent energisk live-øjeblik.

Ja, så står verden da ikke længere, hvis man ikke kan stole på maskinen Kraftwerk. Nu er en af de to hovedmotorer gået ud af bandet.

Florian Schneider, der var med til at starte og udvikle det mest stilskabende elektroniske band i rockhistorien, Kraftwerk, har besluttet sig for at forlade bandet, fortæller Pitchfork. Og det sker endda efter, at det lige er blevet offentliggjort, at Kraftwerk skal varme op for Radiohead på deres tour i Mellemamerika i foråret. Men Kraftwerk fortsætter som den maskine, den nu er, og der er sandsynlighed for, at Schneider ikke holder op med at lave musik af den grund. Men det bliver nu ikke det samme igen med Ralf und Florian hver for sig.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar