Nyheder

Scott Herren udkommer med nyt projekt

Guillermo Scott Herren og Zach Hill arbejder sammen om overraskende afbalanceret projekt
scott-herren

Guillermo Scott Herren er en travl herre. Rastløs virker det til. Foruden det banebrydende arbejde som hiphop/electronica-producer, han har lavet som Prefuse 73, hvor især de to første albums allerede er klassikere, har han også lavet en mutation af spansk folklore som Savath y Savalas.

Nu lancerer han et nyt projekt kaldet Diamond Watch Wrists, der som sædvanlig er et soloprojekt med samarbejdspartnere. Dvs. han er den kreative kraft bag lydskulpturen. Partneren er i dette tilfælde en trommeslager. Det skulle egentlig have været John Stainer fra Battles, men da de ikke kunne få deres travle skemaer til at passe sammen, har Herren fået fat i en anden teknisk uovertruffen trommeslager, nemlig Zach Hill, der er trommeslager i Hella og også medvirkede på Marnie Sterns charmerende plade fra sidste år. Ifølge Herren udgiver de et album på Warp i foråret, der kommer til at hedde Ice Capped on Both Ends.

Det er lidt svært at blive klog på, hvordan resultatet bliver. Af inspirationer nævner de alt fra minimalistisk komponist Terry Riley over folkrock-legender Crosby, Stills, Nash & Young til tribalnoiserockbandet Boredoms. Især når man lytter til de overraskende hypnotiske, balancerede og poppede numre, der ligger på deres Facebook-profil, pusler det i hovedet. Ikke lige hvad man ville forvente af to så rastløse musikere.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar