Koncerter

Crystal Antlers, 12.02.09, Loppen, København

Torsdag den 12. februar, ca. kl. 23.00, foregik en utilgivelig forbrydelse på etablissementet Loppen, der ligger i fristaden Christiania i det indre København. Fem unge mænd begik et brutalt lydangreb med store konsekvenser for de fremmødte.

Fotos: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Fotos: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk

Hahem! Ja, undskyld, jeg rømmer mig, men jeg bliver jo nødt til lige at sparke gang i hjernen og stemmebåndet efter at være blevet overrendt af rock. Forbrydelsen foregik på Christinia, Amager, i etablissementet, der kalder sig Loppen. En ven og jeg havde indfundet os på stedet ca. 22.35 og var egentlig i godt humør. Stedet var på ingen måde overrendt, men der var nok til at bringe lidt liv rundt om ved bordene.

Lidt over 23, ja, jeg husker ikke det præcise tidspunkt, da jeg ikke var klar over, at jeg skulle udsættes for en forbrydelse, hvor præcise klokkeslæt kan være vigtige for efterforskningen, men det var tæt på timen før midnatstimen, da en flok yngre mænd, fem i alt, som jeg vil skyde til omkring de 25-30 år, måske mere, stillede sig op på den lette forhøjning i etablissementet, som de vist kalder scenen.

Ja, det skal jeg love for. Sikke en scene, der blev. Først stod gerningsmændene bare og forstyrrede os ved at justere lidt på nogle musikinstrumenter, de havde taget med. Det var ikke mere end en almindelig forstyrrelse af god ro og orden, som kunne tåles, i fald det ikke blev ved for længe. Men de lømler, ja, undskyld den farvede ordbrug, havde sandelig andre nedrige planer.

Crystal Antlers2Da de først havde fået fintunet deres tortur-instrumenter, begyndte angrebet. De blæste en fuldstændig utæmmet og rå beatmusik lige ind i vores sagesløse hoveder. Nu har jeg tilfældigvis beskæftiget mig en smule med denne lettere tvivlsomme kunstform og skal ud fra det forsøge at beskrive den. På mange måder havde de fat i 1960’ernes psykedeliske hippiemiljø. Tonerne flagrede som ramt på centralnerven. Men samtidig forsøgte de at tæmme det i nogle strukturer, der kunne minde lidt om den form for progressiv rock, de dyrkede omkring Canterbury i starten af 1970’erne. Her tænker jeg især på The Soft Machine. Af nyere udøvere i dette genrefelt kom jeg i tanke om dyrkere af den tunge, psykedeliske rock som Comets on Fire og Oneida. Men pga. de progressive elementer faktisk også The Mars Volta. Men hvor de er funderet i den eksperimenterende scene, der fulgte efter hardcore punk, så havde de fem unge mænd, der kaldte deres bande Crystal Antlers, lyttet mere til noiserock fra 1990’erne. Ja, de råbte og skreg for nu at sige det lige ud.

Det var noget nær umuligt at flygte, da angrebet først startede. Deres toner flød ud og hægtede sig fast i vores hud, krævede den. Jeg forsøgte at slippe ud af den. Havde gerne løbet rundt med kødet åbenbaret for at slippe for den grufulde mishandling, men jeg sad fast. Et øjeblik var jeg sikker på, at de ville fortære os, men så galt gik det heldigvis ikke. På et tidspunkt så det ud, som om hele banden lettede et par centimeter fra jorden, som om en slags centrifugalkraft hvirvlede omkring dem. Ja, det kan være, at det var smerten, der gav mig hallucinationer. Ikke nok med at det var et fysisk overfald, jeg vil faktisk også mene, der er grund til at efterforske dem for miljøforbrydelser, da deres energiforbrug var uhørt højt, og de brugte let, hvad der svarer til Ungarns månedlige CO2-kvote på sådan en aften.

Ja, De forstår nok, jeg er rystet. Chokeret. Sjældent er jeg blevet forulempet så grundigt.

★★★★★½

Skriv et svar