Plader

Squares on Both Sides: Indication

En næsten usynlig lydstruktur har været på besøg. Men jeg fik aldrig oparbejdet nok tillid hos den til, at den for alvor åbnede sig for mig. Det blev altid et lidt akavet samvær, men dog hyggeligt. Der var ikke deciderede pinlige tavsheder, bare… tavsheder.

Til at starte med var der en tilstedeværelse i rummet. Ikke som en åndelig kraft eller noget. Noget fysisk. Jeg tror, det var fornemmelsen af at have udført en handling, der burde have ført til et udtryk, der udeblev, som sad i kroppen. Men jeg lagde ikke rigtig mærke til det. Det var bare en fornemmelse. Sådan var det de første mange gange. En handling og derefter intet.

Men efter at have foretaget denne handling en del gange begyndte en skikkelse at dukke frem. Ikke en synlig skikkelse. En svag aftegning af en lydstruktur. Men den forsvandt igen. Det var den usynlige musik, der begyndte at vise sig for mig. Der begyndte at turde vise sig efter at have været i selskab med mig i flere omgange. Ikke fordi jeg var specielt imødekommende i starten heller, men det er jo svært at møde noget, der ikke rigtig er der.

Da jeg først begyndte at blive opmærksom på, at der var noget, forsøgte jeg at opsøge det. Varsomt. Jeg kunne jo godt mærke, at musikken ikke brød sig meget om opmærksomheden. Men jeg vandt mere og mere af dens tillid, og til sidst viste den hele sit lydlige korpus. Så bleg. Nærmest gennemsigtig, selvom den nu var fuldstændig materialiseret.

Jeg prøvede at holde fokus på den, finde ud af, hvad den ville. Men den var forsigtig og ville vist egentlig ikke så meget. Når den med en blød stemme, en akustisk guitar og et klaver forsøgte at sige noget, blev den hurtigt genert og begyndte at lave sære elektroniske strækøvelser, så snart jeg spidsede ører.

Den bevægede sig langsomt, forsigtigt, akavet. Denne undskyldning for sig selv var nærmest naiv og virkede en smule mut. Jeg forsøgte virkelig at komme tæt på den, men den ville ikke. Turde ikke.

Nu er den væk.

★★★☆☆☆

Lyt til “Kitsune”:
[audio:http://www.ownrecords.com/mp3s/SquaresOnBothSides_Kitsune.mp3]

Skriv et svar