Plader

Vetiver: Tight Knit

Der er dømt sol, sommer og drømmende folk på Tight Knit. Med letfordøjelige og simple sange har Andy Cabic og kompagni lavet en lille plade, der passer godt til en doven sommerdag, men som dog ikke er til at hidse sig voldsomt op over. Så knap en øl op, og læn dig tilbage.

Stemningen på Tight Knit kan beskrives med to ord: afslappet og doven. Afslappet, fordi man virkelig kan mærke, at musikerne ikke har travlt med noget som helst andet end at sidde i sommersolen og spille små, mere eller mindre akustiske folksange. Doven, fordi man også fornemmer, at de egentlig godt kunne have strammet sig lidt an og lavet et album, der kunne overraske. Bare på en eller anden måde.

Det starter fint, stille og roligt. Der sker ikke meget. Andy Cabics stemme er helt i front, og det er helt i orden, for han har jo en yderst behagelig stemme. Med akustisk guitar og tilbagelænet og langsomt trommespil ender ”Rolling Sea” med at være en afdæmpet folksang, der er rar og ikke fornærmer nogen. Der er solskin, der er dovenskab, og der er plads til at tage sig en slapper.

Og sådan fortsætter det egentlig. Der er ikke den store variation at finde på pladen, men det er også okay, når man skriver så gode melodier, som Cabic nu engang gør. Men ’okay’ gør det ikke alene, og det ved Vetiver også godt, så der er da lidt variation at spore. Med nogle rene indiepopsange viser Vetiver, at det hele ikke skal gå op i folk og akustisk guitar. Det sker for eksempel på ”Everyday”, hvor tempoet bliver skruet i vejret, trommerne bliver mere markante, tamburin og det, der lyder som knips med fingrene, tilføjes i et fint nummer, der ikke lader meget tilbage at ønske.

Man får dog alligevel mere, når bandet efter endnu et par folknumre igen skruer op for poppen og ned for folken. Med elektrisk (!) guitar, up-tempo trommespil og et godt kor til at bakke Cabics vokal op bliver ”More of This” det tætteste, pladen kommer på et egentligt dansenummer. Det klæder pladen gevaldigt, at der også er plads til andet end de små søde folksange.

Det er ikke for at sige, at der absolut skal ske noget nyt og spændende. For det er en god plade, Vetiver har lavet. De har en sans for de gode melodier, og det gør pladen virkelig rar at lytte til. Men det ændrer ikke på, at det også bliver lidt kedeligt og ensformigt, når de fleste sange lyder, som om de er bygget op efter den samme opskrift. For selv den bedste ret kan blive kedelig, hvis man spiser den hele tiden.

★★★½☆☆

Skriv et svar