Nyheder

Fredagsvideo: Brendan Canning: “Love Is New”

Canadisk indierocker går disco

Nu hvor det er fredag, skal vi have en lille discofilm. Men hvem havde nogensinde forventet, at Brendan Canning fra det canadiske musikerkollektiv Broken Social Scene skulle have en dansende hipster i sig? I denne nye video “Love Is New”, som er fra sidste års album Something for All of Us, har Shelley Lewis instrueret en hyggelig Saturday Night Fever-pastiche til nummeret med Canning selv i hovedrollen, så der er god grund til at tro det (læg mærke til Beastie Boys-referencen):

Broken Social Scene Presents: Brendan Canning – Love Is New

Men det er nu desværre ret tydeligt, at han ikke har det samme svaj i hofterne, som gjorde John Travolta så populær i den originale film:

I 1998 instruerede Frank van den Eeden faktisk en lignende pastiche til Zita Swoons
første single “My Bond with You and Your Planet: Disco!”. Zita Swoon var Stef Kamil Carlens’ andet band efter han var gået ud af dEUS. Personligt kan jeg bedre lide den her video, hvor der også er en reference til “Heat” mod slutningen:

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar