Nyheder

Nyt awardshow sætter musikken fri

Skrevet af Christian Klauber

Undergrundsmusikkens eget awardshow
underground-music-awards
Undertoner klapper i hænderne ved nyheden om, at endnu et awardshow har set dagens lys. Denne gang er det dog ikke (nødvendigvis) kendisser og andre scenevante linselus, der vil fylde den røde løber. Det er derimod hele den danske musikundergrund, der får muligheden for at hylde hinanden og sig selv ved Underground Music Awards (UMA).

UMA ønsker at fremme og synliggøre den talentmasse, der myldrer rundt i undergrunden og endnu ikke er trådt ind i offentlighedens spotlight. Så er du interesseret i at mærke det solide, bløde, røde stof under dine fødder, svede anstændigt i spotlightene og nyde blitzkrigen foran dig – og har du eller dit band så meget kunstnerisk integritet og originalitet, at du/I er undergrunden – så opfordrer Undertoner og organisationen bag UMA dig til at gå ind på UMA’s hjemmeside og oploade din musik inden d. 20 april 2009, hvor tilmeldingsfristen udløber.

Herefter vil et uvildigt panel af musikere og branchefolk udvælge, hvilke bands der bliver nomineret, måske endda VINDER og derigennem får mulighed for at optræde live til UMA, der afholdes i Pumpehuset i København og forhåbentlig er det første skridt på vejen mod en tilbagevendende årlig begivenhed, der fejrer den talentfulde, danske undergrund. Undertoner kigger begejstret med fra sidelinjen.

Om skribenten

Christian Klauber

 

Biografi:

Det var min mor, der grundlagde min interesse for musik. Men det er ad omveje, at jeg er nået dertil, hvor jeg er nu: med hovedet begravet i alternativ & artrock, progressiv metal, country, soul og hiphop. I barndomshjemmet stod den nemlig på klassisk og opera, og "her er et (klassisk) instrument, du gerne vil spille på", så på mange måder besudlede jeg nok den klassiske dannelse ved – som det første album – at investere i tværfløjte-virtuosen James Galway, der spillede uddrag fra forskellige musicals. Siden diverterede jeg publikum i Tivoli som fløjtenist og havde Det Kgl. Musikkonservatorium i kikkertsigtet, men vejen tog et kraftigt, uventet sving, da jeg i et af mine sidste år i Tivoli-Garden begyndte at høre dødsmetal. Siden har jeg fundet den gyldne middelvej og hører nu det meste, men kærligheden ligger klart hos den alternative hiphop, og hvad der ellers måtte befinde sig under den store, alternative rock-paraply (selvom hjertet da stadig kan slå endog meget hurtigt, når jeg hører en opera eller en violinkoncert, eller hvis den klassiske musiks instrumenter indgår i det, jeg lytter til). Jeg er uddannet cand.mag. i dansk og kommunikation og har mit eget firma, der arbejder med sprogrevision og formidling.

 

Fem favoritalbums:
The Clash: London Calling
Dirty Three: Horse Stories
Darc Mind: Bipolar
Company Flow: Funcrusher Plus
Frank Zappa: Hot Rats

Skriv et svar