Nyheder

Sunny Day Real Estate bliver gendannet

sunny-day-real-estateEt af de bands, der trak emo-genren i en mere storladen retning, var Sunny Day Real Estate. Bandet med det ironiske navn levede et turbulent liv i 90’erne, hvor de nåede at gå hver til sit efter bare to albums for så at blive gendannet i 1997 for at lave How It Feels to be Something On og The Rising Tide, der begge er noget nær indie-klassikere i min bog.

I turbulensen røg bassist Nate Mendel permanent til Foo Fighters, men nu bliver bandet gendannet endnu engang i sin oprindelige pre-1995-formation. Sub Pop genudgiver deres første to album Diary og LP2, og bandet tager på en længere tour i september og oktober i USA og Canada, men der er endnu ikke rygter om hverken ny plade eller europæiske datoer.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar