Nyheder

The Clientele – reverb og uhygge på ny plade

Pressefotoet fra The Clienteles sidste album er indbegrebet af disco. Hos Undertoner glæder vi os til at se nye billeder af bandet.
Skrevet af Martin Thimes

Det er langt fra at tage munden for fuld, når vi her på Undertoner fortæller dig, at The Clientele i visse situationer (virkelig mange, faktisk) er verdens bedste band. Det håber vi, de fortsætter med at være, når de den 6. oktober udgiver Bonfires on the Heath.

Pressefotoet fra The Clienteles sidste album er indbegrebet af disco. Hos Undertoner glæder vi os til at se nye billeder af bandet.

Pressefotoet fra The Clienteles sidste album er indbegrebet af disco. Hos Undertoner glæder vi os til at se nye billeder af bandet.

Pladen, der bliver det engelske bands femte, kommer vanen tro på Merge, og skal vi tage sanger Alasdairs ord til Pitchfork for gode varer, så er The Clienteles hang til tågede, reverbbekældte popsange ikke aftagende. Men hvor det på sidste album var disco’en, der var den nye ubekendte i bandets univers, så ser det ud til, at vi får et skud uhygge med denne gang.

»It’s more full of ghosts and doubts and signs and wonders than any other Clientele record. It’s very spooky and tremendously sad at times. It’s about watching yourself disappear,« fortalte sangskriver og sanger Alasdair MacLean Pitchfork i maj.

Vi har sågar også, gennem de gode folk hos Pitchfork, kunnet fremskaffe en trackliste til dig. Af de 12 numre på Bonfires on the Heath er 10 af dem nye. “Graven Wood” er en genindspilning af en af de allerførste sange, The Clientele indspillede, og “Tonight” er et cover af en sang med det svenske band Evergreen Daze. Et obskurt band, ifølge The Clientele. Og de har ret. Det er så obskurt, at Evergreen Daze, ud over næsten at være titlen på den første sang på indie-heltene Felts debut, Crumbling the Antiseptic Beauty, ikke engang er til at finde på internettet.

1. I Wonder Who We Are
2. Bonfires on the Heath
3. Harvest Time
4. Never Anyone but You
5. Jennifer & Julia
6. Sketch
7. Tonight
8. Share the Night
9. I Know I’ll See Your Face
10. Never Saw Them Before
11. Graven Wood
12. Walking in the Park

1 kommentar

  • Hej Martin, jeg har sq den Evergreen Daze plade liggende et sted, fixer dig lige et link. Det er sløv, dizzy indieshjit, hvor reverben på guitaren overdøver vokalen…

    Godlike, kort sagt…

Skriv et svar