Nyheder

Camera Obscura spiller to gange i Danmark

Camera Obscura er højere end togvogne.
Skrevet af Mikkel Arre
Camera Obscura er højere end togvogne.

Camera Obscura er højere end togvogne.

Nu kan personalet på Loppen og Voxhall godt begynde at holde udkig efter gode tilbud på Gammel Dansk.
Da skotske Camera Obscura spillede på Roskilde Festival 2007, kastede sangerinden Tracyanne Campbell sig i al fald ud i en varm kærlighedserklæring til den på daværende tidspunkt 43 år gamle bitter – og til efteråret kommer hun så tilbage til Gammel Dansk-land.

Sammen med resten af Camera Obscura tager hun nemlig på godt og vel en måneds Europa-turné, når sensommeren er stukket af, og ifølge bandets Myspace-side er Danmark blandt de første destinationer. Onsdag d. 30. september spiller de på Loppen, og efter en håndfuld dages indiepopudskænkning til svenskere og nordmænd (og komplet negligering af det stolte finske folk) tropper den skotske (og i øvrigt ganske nybagte kvintet) op i Århus tirsdag d. 6. oktober, hvor man skal sætte kursen mod Voxhall, hvis man gerne vil høre Camera Obscura.

Og at dømme efter Glasgow-bandets to seneste udgivelser, Let’s Get Out of This Country fra 2006 og My Maudlin Career fra i år, er der god grund til gerne at ville lægge ører til Campbell & co. På de to plader har Camera Obscura i hvert fald flettet deres mildt traurige indiepop sammen med tydelig Motown-inspiration, og resultatet er ikke ilde.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar