Nyheder

Múm laver karaoke-album

Múm er blevet tvunget til at flytte i stråhytte efter krisen.
Múm er blevet tvunget til at flytte i stråhytte efter krisen.

Múm er blevet tvunget til at flytte i stråhytte efter krisen.

Ah, ok, måske er det ikke decideret et karaoke-album det indadvendte islandske orkester Múm udsender 22. september på deres eget selskab Euphono Records, men det kommer i hvert fald til at hedde Sing Along to Songs You Don’t Know. Og det er en frisk opfordring, som gør, at jeg straks er gået i gang med at synge med på alle mulige sange, jeg ikke kender, til stor misfornøjelse for mine omgivelser. Der er alligevel mange andre, der gør det til koncerter, hvor de tror, de kender sangene.

Nå, men det nye album skulle være mere nedtonet og sørgeligt som følge af Islands politiske situation og krise. Så man kommer nok til at synge med en klump i halsen.

Her er titlerne på sangene, så man allerede nu kan begynde at øve sig (læg i øvrigt mærke til deres cover af “Lotte, hvor er du henne?”):

1. If I Were A Fish
2. Sing Along
3. Prophecies And Reversed Memories
4. A River Don’t Stop To Breathe
5. The Smell Of Today Is Sweet Like Breastmilk In The Wind
6. Show Me
7. Húllabbalabbalúú
8. Blow Your Nose
9. Kay-ray-kú-kú-kö-kex
10. The Last Shapes Of Never
11. Illuminated
12. Ladies Of The New Century

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar