Nyheder

Tyondai Braxton udgiver solo-album

Med Mirrored formåede Battles at gøre særdeles positivt opmærksom på sig selv. Sjældent er mathrock hørt så levende og vital. Siden det album har bandet touret og åbenbart også arbejdet på andre projekter, for Tyondai Braxton har planer om at udgive et solo-album 15. september på Warp (han er i øvrigt også med i Risil, som består af medlemmer fra bl.a. Hella, Tortoise og Guillermo Scott Herren fra Prefuse 73).

Albummet kommer til at hedde Central Market, og man skal nok ikke regne med, at det kommer til at lyde helt ligesom Battles. Braxton er nemlig søn af den eksperimentelle jazzmusiker Anthony Braxton og har studeret komposition på Hartford Universitet, så vær beredt på en panderynkende plade og find piben og den islandske sweater frem. Hvis du ikke tror mig, så lyt til “Uffie’s Woodshop”:

Her er kompositionerne, der ikke bliver spillet på P3:

1. Opening Bell
2. Uffie’s Woodshop
3. The Duck and The Butcher
4. Platinum Rows
5. Unfurling
6. J. City
7. Dead Strings

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar