Nyheder

Cluster og Cobra Killer til Phono Festival

Doktor Roedelius og Professor Moebius giver forelæsning i slagtehallerne.
Doktor Roedelius og Professor Moebius giver forelæsning i slagtehallerne.

Doktor Roedelius og Professor Moebius giver forelæsning i slagtehallerne.

Så har Phono Festival offentliggjort deres program og endnu en gang viser bookergruppen i Odense, at de forstår at sammensætte en række spændende kunstnere fra genrefeltet ‘electronica’.

I år har de været så flabede at hyre krautrock-legenderne Cluster, der startede ud som en elektronisk, spacy improv-gruppe, men sidst i 1970’erne begyndte at lave elektronisk pop. De sidste mange år har de udforsket den ambient, de var med til at grundlægge, yderligere.

En anden tysk legende, de henter til byen, er Cobra Killer, der ofte er blevet krediteret som opfindere af electroclash, selvom deres udtryk altid har været en del hårdere end Miss Kittin, Ladytron, Chicks on Speed og deslige, hvilket retfærdiggjorde deres placering på Alec Empires nådesløse Digital Hardcore-label.

Som sædvanlig finder Phono Festival sted i nogle ramponerede industribygninger, dette år i Odense Offentlige Slagtehuse, fra den 9.-11. oktober. Resten af programmet kan ses på Phono Festivalens hjemmeside.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar