Nyheder

Lyt til nyt Destroyer-album

Destroyer
Dan Bejar havde ikke mad med på scenen på Roskilde Festival. Men han havde massevis af Jägermeister. Og gode sange.

Dan Bejar laver også musik med bananer.

Dan Bejar laver også musik med bananer.

Dan Bejar, der slår sine folder i The New Pornographers engang i mellem, har altid haft en artsy tilgang til sin musik i sit eget projekt Destroyer. Men han har sjældent været så udadvendt ambitiøs som med sin nye ep, Bay of Pigs, der udkommer 18. august i et begrænset oplag på 1000.

Der er nemlig kun to numre på ep’en, og de fylder hver sin side af vinylen. Det ambiente titelnummer fylder hele side A og handler om Cuba-invasionen i 1961, mens side B fyldes ud af “Ravers”, der angiveligt skulle være inspireret af klassiske kompositioner fra det 20. århundrede og i øvrigt udelukkende være indspillet med analog synthesizer. Stereogum har fået lov at streame A-siden, så man kan finde ud af, om man skal stå først i køen, når de 1000 vinyler bliver frigivet.

Så er det bare med at få hornbrillerne på og lytte.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar