Nyheder

The Hidden Cameras bryder tre års tavshed

Skrevet af Mikkel Arre

I starten af september er det 36 måneder siden, canadiske The Hidden Cameras sidst udgav en plade. Meget længere er vi så heller ikke nødt til at vente, for den 22. september udsender Joel Gibb & co. deres nye album, Origin:Orphan – deres første som labelkolleger til grupper som Broken Social Scene og Stars.AC034_DIGIPACK_3222

Pladeselskabsudskiftningen er ikke det eneste nye siden 2006-albummet Awoo. Origin:Orphan byder også på et lidt mere storladent, patosfyldt udtryk. Tjek f.eks. smagsprøven “Walk On”, der kan downloades hos Arts & Crafts og takket være sit stryger- og hornarrangement har en overraskende stor lighed med nogle af numrene på danske Choir of Young Believers’ fuldlængdedebut fra sidste år.

Albummet byder bestemt også på mere vanligt folkpoppet The Hidden Cameras-sangskrivning, men det levner stadig plads til eksperimenter med både kølig, manende synthpop og mere sprudlende ditto.
Tracklisten ser således ud:

1. Ratify the New
2. In the NA
3. He Falls to Me
4. Colour of a Man
5. Do I Belong?
6. Walk On
7. Kingdom Come
8. Origin:Orphan
9. Underage
10. The Little Bit
11. Silence Can Be a Headline

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar