Nyheder

Blixa Bargeld indtager Marmorkirken

Blixa Bargeld - Severus Snapes ukendte tvillingebror valgte musikken fremfor magien. Foto: Mote Sinabel.
Skrevet af Camilla Grausen
Blixa Bargeld - Severus Snapes ukendte tvillingebror valgte musikken fremfor magien. Foto: Mote Sinabel.

Blixa Bargeld - Severus Snapes ukendte tvillingebror valgte musikken fremfor magien. Foto: Mote Sinabel.

Engang var den sortklædte tysker Blixa Bargeld medlem af Nick Caves Bad Seeds, så blev han forsanger i Einstürzende Neubauten og senere endnu udviklede han sig til den performance-kunstner, man kan kalde ham i dag.

Bargelds nyeste projekt er et samarbejde med den tyske musiker og filmkunstner Alva Noto. Sammen indtager de fredag den 23. oktober kl. 21 det smukke kirkerum i Marmorkirken i København, hvor Bargelds eksperimenterende vokal og Notos musik, elektronik og storskærmsfilm forenes.

Udover Bargeld og Notos optræden byder aftenen også på en koncert med den kun 19-årige østrigske musiker og sangerinde Anja Plaschg med kunstnernavnet Soap&Skin. Hendes soloalbum, der udkom i foråret, Lovetune for Vacuum, imponerede Undertoners anmelder med sin dystre stemning og en nerve, der formåede at »fastholde lytteren i et jerngreb«.

Aftenen er arrangeret af artFREQ. i samarbejde med Wundergrund, og billetter til arrangementet koster 150 kr. og kan købes via Billetnet.

Om skribenten

Camilla Grausen

Koncertredaktør og skribent
camilla@undertoner.dk
 

Biografi:
Engang for længe siden var jeg i praktik på det hedengangne musik- og filmmagasin Blender, hvor jeg kom til koncert med Mew og fik lov at anmelde Bon Jovi. Praktikopholdet, nærmere end Bon Jovi, åbnede mine øjne for musikskriveriet. Jeg har været om bord på Undertoner siden 2003, hvor jeg anmelder og skriver nyheder, men er især aktiv som koncertredaktør siden 2007 og står for alt, hvad der vedrører koncertanmeldelser. Jeg er derudover cand. mag. i Litteraturvidenskab med Engelsk & Kulturformidling.

Fem favoritalbum:
PJ Harvey: Is This Desire
The Savage Rose: s.t.
Psyched Up Janis: Hi-Fi Low Life
Björk: Vespertine
John Parish & PJ Harvey: Dance Hall at Louse Point

1 kommentar

  • Blixa VAR forsanger i Einsturzende FØR han blev guitarist i Bad Seeds. Måske ville research være en god ide før du skriver en artikel.

Skriv et svar