Interview

Cody – »Vi spiller popsange«

Kasper Kaae er manden bag Cody. Med et godt afsæt i alternativ country imponerede han tidligere på året det danske anmelderkorps. Undertoner fik sig en snak med Kaae om inspirationskilder, anerkendelse og forhåbninger.

Sådan sagde forsanger og hovedmand bag det danske alt. countryband Cody, Kasper Kaae, da Undertoner mødte ham i en skurvogn bag Pavillon Junior på sommerens Roskilde Festival. Forinden havde Kaae og resten af Cody givet koncert, der havde vist et band, der sagtens kunne bære at spille på Roskilde Festival.

»Vi spiller jo egentlig bare popsange. De er pakket godt ind i en americanalyd, men jeg har lige så mange rødder i postrock, støjrock og indierock. Der ingen tvivl om, at Sonic Youth og Mogwai har spillet en stor rolle. Jeg kan godt lide det med, at man ikke bare går A-B-A-B, men i stedet går fra A-Z. Jeg kan godt lide det storladne.«

Storladen nærhed

Trods det, at Kaae godt kan lide det storladne, vil han heller ikke have, at melodien skal drukne i delay-pedaler og guitareffekter:

Foto: Christian Klintholm

Foto: Christian Klintholm

»Det, jeg godt kan lide ved country, er det jordnære. Vi spiller til tider lidt underspillet, f.eks. bare en akustisk guitar, men når vi nu er syv personer i bandet, kan vi også bakke det op med flere kræfter. Altså, det countrymærke, der er blevet smækket på os, er fint, men vi rummer mere. Med så mange personer med i bandet, kan vi skabe en mere postrocket lyd. Vi forsøger at gøre ting storladne i deres simpelhed.«

I starten af året udkom Codys første og indtil videre eneste album. Eller, det var faktisk en ep, men den formåede alligevel at begejstre det danske musikanmelderkorps. Bl.a. Politiken, Soundvenue og os på Undertoner gav den god kritik.

»Jeg var selvfølgelig skide nervøs, da den udkom. Vi havde startet med 17 numre, og så barberede vi den ned til seks. Så jeg var nervøs. Men vi ramte den rigtig godt, og det blev virkelig godt. Det er jo fedt at få anerkendelse for noget, man har lagt sit hjerteblod i. Det er klart.«

Vi drikker nogle øl

I midten af september udkommer Codys første fuldlængdealbum, der kort og godt hedder Songs. Og det kan godt give sved på panden, for ifølge Kaae har de forsøgt at bevæge sig væk fra ep’en og skabe en anderledes lyd.

»Jeg håber, at folk forstår, hvad det er, vi har gjort. Det er jo stadig de samme mennesker og den samme sangskrivning. Jeg håber, at vores fans forstår det. Jeg håber, anmelderne forstår det. Men ellers prøver jeg på ikke at have nogle forventninger. Ellers bliver jeg bare skuffet, og det vil jeg ikke. Men hvis det går godt, drikker vi sgu nogle øl.«

Om Kaae og resten af Cody bliver skuffet, ved vi, når deres nye album udkommer. Så må vi se, om der bliver grund til at fejre det med øl.

Skriv et svar