Nyheder

Postrockveteraner udgiver nyt og kommer til Århus

Skrevet af Mikkel Arre

“Det er svært at komme på andre bands, der i den grad udgør en så organisk musikalsk helhed,” skrev Undertoners anmelder, da han vendte tommelfingeren opad i anledning af Do Make Say Thinks femte album, You, You’re a History in Rust. Det udkom i februar 2007, og besøger man bandets Myspace-side, ser man stadig denne albumtitel prominent placeret i øverste venstre hjørne.do make say think - other_truths

Imidlertid giver listen over tilgængelige sange en indikation af, at det canadiske postrockband inden længe føjer endnu et fuldlængdealbum til listen. På Myspace kan man nemlig høre nummeret “Do”, der er åbningsnummeret på Do Make Say Thinks nye album, Other Truths, der udkommer 19. oktober – vanen tro via Constellation Records.

Ligesom på You, You’re… har Akron/Family lagt vokaler til en del af pladen. Deres vanligvis spraglede udtryk har dog ikke haft nogen indflydelse på sangtitlerne. Der er fire numre på albummet, og ud over “Do” drejer det sig om “Make”, “Say” og “Think”. Åh, hvem der dog bare havde været med til det idéudviklingsmøde, hvor de titler kom til verden.

Efter udgivelsen af Other Truths tager kvintetten på turné, og lørdag den 14. november bringer den dem til Voxhall i Århus. Bortset fra at købe en togbillet til den østjyske hovedstand kan folk på Sjælland gøre én af to ting: 1) ærgre sig over, at Voxhall-showet er Do Make Say Thinks eneste danske koncert i denne ombæring 2) tage til Malmö 11. november, hvor canadierne spiller på Debaser.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar