Nyheder

The Drones spiller Vega op

Foto: Daniel Campbell
Foto: Daniel Campbell

Foto: Daniel Campbell

Hvis man er til langsom, indædt bluespunk, så må man ikke snyde sig selv for australske The Drones, der spiller på Lille Vega på lørdag den 3. oktober.

Sidste år udgav de det fremragende Havilah-album, og deres første album med den episke titel Wait Long by the River and the Bodies of Your Enemis Will Float by bliver allerede regnet for så meget for en klassiker, at de har spillet det i sin fulde længde til de så populære “Don’t Look Back”-koncerter. Det burde være noget for alle, der er til Nick Cave, men vel at mærke hans gamle band The Birthday Party, der i deres hænder er på valium. Især Gareth Liddiards grødede stemme er værd at lytte til.

Desuden får bandet opvarmning af lokale The City Kill, der lige har udgivet deres selvbetitlede album på Red Tape. Og det giver ganske god mening, da der er en oversøisk forbindelse via Matthew Moller, der sjovt nok er australier. Så hvis man er til konfronterende Aussie-rock, er Lille Vega stedet at være på lørdag.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

1 kommentar

  • Fuldstændigt enig i anbefalingen. Næsten enig i karakteristikken. Det er nu mere Nick Cave omkring “The Firstborn is Dead” jeg kommer til at tænke på, når jeg hører The Drones. De enkelte numre er ofte en længere fortælling i sig selv og der er stor dynamisk spændvidde i numrene, der kan bevæge sig fra stille blåtonede passager til voldsomme støjende energiudladninger. Jeg har aldrig set dem live, men check klippet fra Tote, der er nemt at finde på YouTube, det ser lovende ud…..

    Mvh

    Lars

Skriv et svar