Nyheder

Undertoner vinder pris for Pavement-nyhed

Skrevet af Mikkel Arre

Januar 2010. Festsalen er stor, alskens musikjournalistiske notabiliteter har taget pænt tøj på i anledning af den interne branchefest, og al opmærksomhed er rettet mod scenen, hvor aftenens konferencier, Thomas Treo, løfter mikrofonen op til læberne og siger:Spiral-Stairs_-_Real_Feel
»Vi skal videre til aftenens næste pris. Der er kun én nomineret i kategorien, så vi springer direkte til at uddele selve prisen. Kategorien hedder “årets korteste musiknyhedsføljeton om soloplader fra tidligere medlemmer i indflydelsesrige amerikanske indierockorkestre”, og vinderen er … Undertoner.dk!«

Det tydeligt undervældede publikum akkompagnerer Undertoner-repræsentantens ellers fingerkyssende, V-tegns-strittende sejrsmarch mod scenen med komplet tavshed. Repræsentanten tager imod statuetten, der reelt set snarere må betegnes som en lille nipsgenstand af tvivlsom herkomst og kvalitet, og indleder sin takketale:
»Tak-tak-tak! Det var virkelig en vild uge dér i september. Altså, først finder vi ud af, at Lou Barlow fra Dinosaur Jr. har et soloalbum på vej. Det her sker tirsdag, og allerede onsdag opdager vi, at Scott Kannberg, alias Spiral Stairs, der spillede guitar i Pavement og siden hen var frontmand i Preston School of Industry, også har et album udgivet under eget navn på trapperne.
Det siger sig selv, at vi er ret meget oppe at køre, da vi hører om det her Spiral Stairs-album ved navn The Real Feel, og da vi opdager, at det ligesom for Barlows vedkommende er Domino, der står for at udgive albummet d. 19. oktober, kan vi virkelig mærke, at vi har fat i en nyhedsføljeton med pondus. Og da vi så tilmed kan tilføje, at læserne kan høre nummeret “Maltese Terrier” på Dominos website, indstiller vi omgående os selv til både Cavlingprisen og den pris, som vi er umådeligt stolte af at modtage i aften!«

Repræsentanten omfavner en komplet uforberedt Thomas Treo, og det hele bliver ærligt talt lidt beklemmende for tilskuerne.

1 kommentar

Skriv et svar