Nyheder

Fredagsvideo: Le Corps Mince de Francoise: “Something Golden”

Rent musikalsk set er Finland vel mest kendt for folkloristisk dødsmetal, poppet gothmetal og underlig, elektronisk skovfolk fra Fonal Records. Det er i hvert fald ikke electropop, de har markedsført sig på de sidste par år.

Det eneste, der har tilnærmelsesvist noget med den stil at gøre, er Architecture in Helsinki, og de kommer jo som bekendt fra Australien. Men nu har finnerne fået deres egen electropop-gruppe, som forvirrende nok har valgt et fransk navn som Le Corps Mince de Francoise. Men hvad pokker, hvem interesserer sig også for nationaliteter i en global verden. Når musikken er så god som på “Something Golden” her, så gør jeg i hvert fald ikke.

Dans, venner, dans!

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger