Nyheder

Oktobers koncerthøjdepunkter

Svenske Taxi Taxi! optræder til Tigersprings labelnight den 30. oktober. Foto: Arash Arfazadeh.
Skrevet af Camilla Grausen

Undertoners koncertkalender er på benene igen, vores udsendte koncertanmeldere er skrappe til at få dækket efterårets koncerter, og der er mange flere koncertanmeldelser på vej. Ikke mindst i den forbindelse kan Undertoner nu anbefale nogle af højdepunkterne blandt oktobers koncertudbud.

Svenske Taxi Taxi! optræder til Tigersprings labelnight den 30. oktober. Foto: Arash Arfazadeh.

Svenske Taxi Taxi! optræder til Tigersprings labelnight den 30. oktober. Foto: Arash Arfazadeh.

Søndag den 11. oktober besøger Florence and the Machine med den rødtoppede skønsangerinde Florence Welch i front, Lille Vega i København. Welch har fået stor ros for sit debutalbum Lungs, og Undertoners anmelder beskrev også hendes stemme som ‘formidabelt forførende’. Florence og hendes maskine optrådte til årets Beatday-koncert i august, og for alle dem, der missede den optræden, er der nu igen mulighed i Vega med Annasaid som opvarmning.

Mikael Simpson og hans band med det smukke navne Sølvstorm giver tre specielle koncerter, når de indtager scenen på Nørrebro Teater den 14., 15. og 16. oktober. Der er altid noget særligt ved at opleve koncerter et nyt sted og ikke mindst i et teaterrum. Som opvarming optræder Jørgen Leth, Frithjof Toksvig fra Sølvstørm og Simpson selv aka. Vi sidder bare her. Simpson & Sølvstorm giver inden Nørrebro-arrangementerne også koncert i det jyske, med Roxy Jules som opvarmning. Det drejer sig om Studenterhuset i Aalborg den 7., Fermaten i Herning den 8. og Skive Teater den 9. oktober.

Den 19. oktober kommer trip-hop-pionererne fra Bristol, Massive Attack, til Danmark. De har for nylig barslet med ep’en Splitting the Atom, og i det nye år kommer der efter sigende et nyt fuldlængde album fra duoen. Smagsprøver fra det kommende album kan måske allerede høres nu, hvor Massive Attack giver koncert i Falconersalen på Frederiksberg. Det er få billetter tilbage, men de sidste kan købes via Billetlugen.

Undertoner har allerede fortalt, at Blixa Bargeld kommer til Marmorkirken i København den 23. oktober, men arrangementet i det stemningsfulde kirkerum fortjener også en anbefaling herfra. Sammen med den tyske musiker Alva Noto optræder Bargeld, og aftenen byder også på en koncert med den unge Anja Plaschg i enmandsbandet Soap&Skin.

Sidste oktober-begivenhed, vi sætter fokus på i denne omgang, er det lille management- og pladeselskab Tigerspring, der holder såkaldt ‘labelnight’ i Lille Vega den 30. oktober. Her byder de på et svensk og to danske bands. De svenske tvillinger i Taxi Taxi! har efterhånden fået en del omtale, ikke mindst med deres spritnye debutalbum Still Standing at Your Back Door. Danske Cæcilie Trier, der gemmer sig bag navnet Chimes & Bells udgav tidligere på året solodebuten Into Pieces of Wood, og hun er aftenens andet navn. Det sidste danske navn er århusianske Messy Shelters. For alle de optrædenes vedkommende gælder det, at det er deres eneste optræden i resten af 2009.

Hold øje med datoerne og se hvilke koncerter, Undertoner ellers kan anbefale i koncertkalenderen, der opdateres løbende.

9 kommentarer

 • Hvis jeg skulle følge undertoners koncert anbefalinger for oktober måned, så ville jeg komme til at dø af kedsomhed!!!!!!!

 • Så tror jeg, at jeg vil anbefale netop dig at undgå Undertoners anbefalede koncerter, Andreas. Vi vil helst ikke have flere liv på samvittigheden end højst nødvendigt.

 • @ Andreas.
  Hvad har du selv på plakaten i oktober? Jeg synes, der er mange spændende ting i kalenderen, men måske er der ting i undergrunden, der er værd at gøre opmærksom på, og som Undertoner har overset?

 • Jeg har ikke lyst til at bruge denne lejlighed til at reklamere for de koncerter jeg selv arrangerer i oktober. Det vil simpelthen være for lavt.

  Jeg må dog bare konstatere, at jeg finder undertoners koncert højdepunkter for oktober måned højst besynderlige.

  De bærer en smule præg af at være udvalgt af en yndig tuttenutte pige med hang til ligegyldig indiepop. Taxi Taxi!? What the fuck sker der lige for det!?

  Selvfølgelig er alt musik journalistik subjektivt, men altså helt ærligt, undertoner. Jeg ved i kan gøre det bedre!!!!

  Måske det ville være en mulighed hvis undertoners redaktion fremover i fællesskab udvælger månedens koncerthøjdepunkter?

 • Phono Festivalen i Odense kunne da også nævnes! Cobra Killer, Cluster og Byetone spiller bla.

  Phonofestival.dk

 • @Andreas:

  Jeg synes nu ikke, der er noget lavt i at promovere sine egne ting. Du har vel arrangeret de koncerter, fordi du synes bandene er fede? Mikkel fra Phono Festival gør det da fint, uden jeg synes, det er usmageligt. Men du har selvfølgelig malet dig lidt op i et hjørne med din første temmelig brovtne udmeldelse, hvorfor du nemmere risikerer at miste ansigt, hvis nu dine koncerter også er røvsyge.

  Jeg vil ikke kalde Camilla en tuttenutte-indiepige, men hun har klart sine præferencer lige som alle andre på Undertoner har sine præferencer. Det giver personlige anmeldelser og artikler, og det foretrækker vi frem for en eller anden tilstræbt objektivitet, der ville få mig til at dø af kedsomhed. At du så ikke deler smag med Camilla, dét er en anden sag. Desuden synes jeg ikke Blixa Bargeld er så pokkers tuttenuttet, men igen: hver sin smag.

  Camilla er vores koncertansvarlige og derfor den, der står for anbefalingen af hver måneds koncerter, men det glæder mig da, at du kan finde plads til lidt konstruktiv kritik blandt dine udråb, og forslaget om, at der er flere, der skriver på månedens koncertanbefalinger, bliver i hvert fald taget op til overvejelse, for det er en god idé.

 • @ Kim

  Du har som altid ret i stort set alt hvad du siger.

  Nej, Blixa Bargeld er bestemt ikke tuttenuttet.

  Jeg må dog stadig sige at jeg finder det en smule problematisk hvis det hver eneste måned er Camilla, der skal udvælge månedens koncert højdepunkter. Bestemt ikke fordi jeg synes der er noget i vejen med hendes journalistiske evner, overhovedet ikke. Der må bare noget mere alsidighed til. Jeg har eks. virkelig svært ved at forestille mig at Camilla nogensinde kunne finde på at anbefale en metal eller math koncert.Og det er et problem, hvis du spørger mig!

  Og ja, objektivt kulturjournalistik er røvsygt, men det er alsidig kulturjournalistik ikke.

  Venlig hilsen Andreas.

 • Andreas, jeg må hellere blande mig lidt i denne debat igen når jeg kan se, at jeg åbenbart er en tuttenuttet pige, der bedst kan lide musik, der er ligegyldig (hmm…).

  Jeg tror, du har fået en forkert opfattelse af hvad idéen er med vores månedlige koncertanbefalinger og hvilke kriterier, der ligger bag udvælgelsen af koncerterne. Idéen er ikke at give en endelig dom over hvilke fremtidige koncerter (og ikke andre), der er noget værd. Det er blot (som jeg også skriver) nogle af højdepunkterne ud af en hel måneds koncerter i hele Danmark. Disse månedlige nyheder er ment som en appetitvækker til folk, så de får lyst til at komme ud til nogle koncerter og til at læse vores anmeldelser af dem, og i det hele taget til at følge med i koncertkalenderen, der også skal opfattes som bestående af små anbefalinger i sig selv. At vi sætter lidt fokus på et par af månedens koncerter betyder ikke, at alle de andre ikke er værd at bruge tid på, men vi kan jo ikke nævne alt i sådan en nyhed, hvor målet er at have ca. 5 navne på banen hver gang.

  At koncerterne er udvalgt udelukkende efter min personlige smag er helt forkert. Og jeg har ofte anbefalet bands, der ikke er på min personlige hitliste eller som jeg kun har hørt ganske lidt, men som har fået gode anmeldelser hos andre skribenter fra Undertoner eller lignende. Fordi jeg er ansvarlig på koncertområdet og står for koncertanmeldelser og -kalender har jeg et vist overblik over hvad vi anmelder af koncerter (hvilket er styret af alle skribenter på lige fod), og det er også noget af det, jeg forsøger at afspejle i anbefalingerne. Andre ting er bl.a. koncertstedet – f.eks. er det usædvanligt med koncerter på Nørrebro Teater og i Marmorkirken, hvilket har spillet ind i denne måned, samt by – vi vil gerne sørge for ikke at være alt for hovedstadsfikserede og kun nævne Københavns koncerter.

  Et andet kriterie for udvælgelsen af arrangementer er naturligvis Undertoners generelle musikprofil dvs. hvad vi normalt prioriterer at anmelde og skrive om. Vi forsøger ikke at bilde nogen ind, at vi favner alt hvad der er derude af genrer, og det ønsker vi heller ikke at gøre. Jeg har tidligere anbefalet 31 Knots på Lades Kælder i én af disse nyheder, og math rock skriver vi da også lidt om på Undertoner. Men masser af metal- eller f.eks. jazz- -anbefalinger kommer du næppe til at se, for det er genrer, vi skriver meget lidt om, og som læserne må finde andre steder.

  Generelt tilstræbes en vis variation bestemt også, og jeg skal nok holde din vrede over manglende variation in mente. Men du skal ikke være bange for, at alt styres med hård hånd og skyklapper på af en tuttenuttet pige, der kun vil anbefale ligegyldig indiepop.

  Camilla

Skriv et svar